Babi kecap (ketjap)
Ingrediënten:
1½ kg varkenskarbonade en 4/5 lapjes spek
4 eetl. olie
3 eetl. water
3 uien gesnipperd
4 teentjes knoflook geperst
½ theel. peper
4 stukjes verse djahé (gember)
1 theel. gemberpoeder
3 eetl. azijn
5 eetl. ketjap manis
zout
Bereiding:
Snij het vlees in iets grotere blokjes en het spek in reepjes. Bestrooi het met peper en zout, gemberpoeder en een scheutje ketjap. Laat dit ca 2 uur trekken.
Doe de olie in de wadjang of in een braadpan en bak het vlees aan. Steeds kleine beetjes in de wadjang doen, anders gaat het vlees koken. Doe de uien en de knoflook in de pan en bak dit even mee. Voeg nu het water, de verse djahé, azijn en de ketjap toe. Laat het vlees ca 20 min sudderen met eventueel een deksel op de wadjang.
Haal na 20 min de deksel eraf en laat de saus wat indikken. Dit gerecht is het lekkerste, als men het 1 dag van tevoren klaar maakt.
Mmm.... dit wordt toch smullen!