De Indische en Indonesische keuken in Nederland is nog springlevend en je zou kunnen zeggen dat het heel langzaam een "hype" aan het worden is. Niet alleen de 1e, 2e en 3e generatie Indische luitjes maar ook oud-Indiëgangers, ook hun kinderen en kleinkinderen houden oude familierecepten met veel plezier in ere!

Uit ervaring met het lospeuteren van keukengeheimen weet ik hoe moeilijk het is om exacte hoeveelheden van een of ander boven water te krijgen. “Ach, een handje, naar smaak, tot geurig” … wie kent het niet? Je moet een hand van koken hebben om de raadselen van “sedap” en “gurih” te kunnen ontrafelen.

De recepten op deze Indische receptensite zijn; familierecepten. Familierecepten door mij zelf bijelkaar gesprokkeld, maar ook door anderen lieve mensen toegestuurd. Veel van deze recepten heb ik natuurlijk zelf uitgeprobeerd en soms enigszins aangepast. Aangepast aan de smaak zoals mijn omaatje of mijn vader het gemaakt zou kunnen hebben. De smaak van hun eten, maar ook de heerlijke geur als zij aan het koken waren, vergeet ik nooit. Geniet van al die recepten zoals ik geniet van het bereiden ervan. Geniet van de reuk tijdens het koken en geniet van die heerlijke authentieke Indische smaken. Ik heb mijn best gedaan met deze website en nu zijn jullie aan de beurt. Heel veel succes en het gaat zeker lukken.

Indonesische en Chinese recepten
Indonesische en Chinese recepten

De recepten...