Leuk om te weten. Veel leuke "weetjes" over Indonesië wat u al heel graag had willen weten. Ik heb het voor u opgezocht en...... gevonden.

  • Het verschil tussen een wok en een wadjang is....

  • Wat is een cobek (tjobek)......

  • Rijst eet je met een....

  • "Cimahi" het klinkt me zo bekend in de oren..

Staton Cimah - Tjimahi
Staton Cimah - Tjimahi
Weetjes
Makan Indonesia
Makan Indonesia

Vraagje; Kan je in Indonesië Indisch eten?
Nee, bovengenoemde Indische gerechten zijn nauwelijks bekend in het huidige Indonesië. In sommige kringen van de hogere middenklasse werkt het statusverhogend als de pembantu (bediende) of een Indische cateraar dit soort ‘klassiekers maakt. Logeer een keer in een klein......lees meer.

De Indische rijsttafel
De Indische rijsttafel

Is een rijsttafel Indonesisch?

Rijsttafel
Rijsttafel

Een rijsttafel bestaat uit doorgekookte rijst, waarbij verschillende bijgerechten gegeven worden. Een rijsttafel kan bestaan uit:

Eet je rijst dan niet met mes en vork?

Koken met de wok
Koken met de wok

Een wok (in Indonesië wadjan of wadjan) is een ronde pan die enigszins op een koekenpan lijkt en die in de oosterse keuken wordt gebruikt. De Chinese wok is afkomstig uit,,,,,,

Cobek van mijn vader en omaatje
Cobek van mijn vader en omaatje

Best wel veel mensen (geen Indische mensen) vragen wel eens aan me " wat is nu eigenlijk een cobek (tjobèk)" Ik ga het eens proberen uit te leggen.

Rendang is niet zomaar een stoofpotje. Zoals vele gerechten uit Indonesië is ook Rendang er één, die je eigen familie het beste kan maken. Lees meer......

Dit is een lijst van enkele gerechten zoals die in Chinees-Indonesische restaurants in Nederland worden geserveerd. Een deel van de gerechten is van Chinese oorsprong, maar een groot deel is oorspronkelijk uit Indonesië afkomstig.