Babi dan daun papaya pedis
Ingrediënten:
500 gr. varkensvlees
250 gr. papayablad ( kan vervangen worden door andijvie- of boerenkool -bladeren)
zout naar smaak
7 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 stukje djahé/gember, 5 cm
2 stengels sereh
7 rawits (kleine pepertjes)
1 klein blokje trassi
2 eetl. olie
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes. Maak de groenten schoon en snijd deze klein. Zet de gesneden papayabladeren (of de vervanging) weg, in wat water met zout.
Doe de schoongemaakte sjalotten, knoflook, gember, trassi, rawits in de vijzel en wrijf deze fijn.
Verhit wat olie in een wok en bak het vlees bruin. Voeg daarna de kruidenpasta en de gekneusde sereh stengels toe. Roerbak dit alles in ca. 1 minuut. Voeg 1 dl water, de papaya met wat zout naar smaak toe, tot de papayabladeren zacht zijn.