Kopi Es - ijskoffie
Kopi Es - ijskoffie
Dranken

Erg populair in Indonesië is thee (teh). In sommige restaurants wordt gratis een (beetje flauwe) pot geserveerd bij het eten. In de Indonesische thee zitten meestal grote ladingen suiker. Bestel teh tawar als je niet zo'n zoetekauw bent.

Maar natuurlijk zijn er ook andere lekkere drankjes te krijgen in Indonesië. Een paar fijne recepten heb ik graag geplaatst voor jullie. Wellicht staat er een lekker drankje bij voor in de zomer.

Cendol
Cendol
Gemberthee is gezond
Gemberthee is gezond

Tjendol is een verfrissende ijskoude drank van suiker en kokos uit Indonesië. De kleine sliertjes die erin zitten, worden oorspronkelijk gemaakt van hunkweemeel. Dit meel van Katjang idjobonen is te koop in toko. Maar er kan ook gewoon rijstebloem en maizena voor gebruikt worden..

Gember is een geneeskrachtig kruid. Het is goed voor o.a. problemen bij de spijsvertering, maar het wordt ook gebruikt bij spier- en gewrichtspijnen. De gember thee is niet alleen lekker, maar het laat je genieten van een rustgevende ontspannen geur en het lost heel wat kwaaltjes op.

Kopi es - ijskoffie ....zo lekker
Kopi es - ijskoffie ....zo lekker

Es kopi is vertaald 'ijs koffie'. Es betekent ijs en kopi betekend koffie.

Verfrissend drankje. Mango lassi
Verfrissend drankje. Mango lassi

Lassi is een traditionele yoghurtdrankje, die enigszins te vergelijken is met een milkshake. Het recept is oorspronkelijk afkomstig uit India en Pakistan maar wordt momenteel ook erg veel gedronken in Indonesië.