![Stukjes frikandel](https://assets.zyrosite.com/cdn-cgi/image/format=auto,w=480,h=320,fit=crop/YyvXaW99ePsEo3D3/stukjes-frikandel-AwvjQp22BOFXwOQj.jpg)
![Stukjes frikandel](https://assets.zyrosite.com/cdn-cgi/image/format=auto,w=328,h=278,fit=crop/YyvXaW99ePsEo3D3/stukjes-frikandel-AwvjQp22BOFXwOQj.jpg)
Frikandellen op Indische wijze
Ingrediënten:
Frikandellen voor 4 personen
1 uitje
2 teentjes knoflook
1/2 theel. djahé poeder (gember)
1/2 theel Sambal oelek (mag ook weggelaten worden)
4/5 eetl ketjap manis (zoet)
1 theelepeltje azijn
suiker (liefst een beetje bruine rietsuiker of een stukje gula djawa)
Voorbereiding:
Frituur de frikandellen en snij de ui en knoflook fijn. Snij de frikandel in stukjes van ongeveer 2 cm.
Bereidingswijze:
Pak een pan en giet een beetje olie er in. Fruit de ui en knoflook en doe er de sambal oelek bij. Dan ca. 2 el suiker, de djahé en 4 a 5 el ketjap. Voeg nu de frikandel-stukjes er bij en heel eventjes op een klein vuurtje laten pruttelen. Theelepeltje azijn erbij. Let op: Wel eventueel een beetje water erbij doen zodat het niet aanbakt.
Eenvoudig en zo klaar. Zeker weten....... de kinderen vinden het super!!