Indische macaroni
Ingrediënten:
250 gram macaroni
5 eieren
375 ml melk
1/2 theel. nootmuskaat
125 gr. spekreepjes
125 gr. hamreepjes
200 gr. gesraspte oude kaas
50 gr. gesmolten boter
boter om mee in te vetten
25 gram paneermeel
peper en zout naar smaak
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 gr. C. De macaroni kook je volgens de aanwijzingen maar mèt een runderbouillonblokje erbij, niet helemaal gaar. Al dente heet dat. Giet ze af in een vergiet en spoel ze met koud stromend water. Zet ze daarna apart en laat de macaroni uitlekken; af en toe schud je het vergiet even om.
Klop de eieren los met melk, nootmuskaat, zout en peper. Roer de macaroni, hamreepjes, spekreepjes, geraspte kaas en gesmolten boter erdoor. Vet een grote ovenschaal van 1,5 ltr. inh. met de boter.Schep de macaroni in de ovenschaal, bestrooi het met paneermeel en bak in 45 minuten gaar in de oven. Controleer met een satéprikker of het mengsel gestold is.
Serveren in mooie taartpunten of in mooie blokken.
Lekker met sambalsaus en/of sambal badjak
Eet deze schotel eventueel samen met een frisse komkommersalade.