Indische macaronischotel
Indische macaronischotel

Indische macaroni

Ingrediënten:

250 gram macaroni

5 eieren

375 ml melk

1/2 theel. nootmuskaat

125 gr. spekreepjes

125 gr. hamreepjes

200 gr. gesraspte oude kaas

50 gr. gesmolten boter

boter om mee in te vetten

25 gram paneermeel

peper en zout naar smaak

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 gr. C. De macaroni kook je volgens de aanwijzingen maar mèt een runderbouillonblokje erbij, niet helemaal gaar. Al dente heet dat. Giet ze af in een vergiet en spoel ze met koud stromend water. Zet ze daarna apart en laat de macaroni uitlekken; af en toe schud je het vergiet even om.

Klop de eieren los met melk, nootmuskaat, zout en peper. Roer de macaroni, hamreepjes, spekreepjes, geraspte kaas en gesmolten boter erdoor. Vet een grote ovenschaal van 1,5 ltr. inh. met de boter.Schep de macaroni in de ovenschaal, bestrooi het met paneermeel en bak in 45 minuten gaar in de oven. Controleer met een satéprikker of het mengsel gestold is.

Serveren in mooie taartpunten of in mooie blokken.

Lekker met sambalsaus en/of sambal badjak

Eet deze schotel eventueel samen met een frisse komkommersalade.