Nasi uduk

Ingrediënten:

500 gr. rijst
3 daun salam (als je dit nou niet in huis hebt, kan je ook laurierblaadjes gebruiken) maar, deze salamblaadjes hebben wel een heerlijke frisse citroen smaak)
1 daun pandan (pandanblad geeft een lichtgroene kleur en een vanilleachtige smaak. Vers en bevroren verkrijgbaar bij de betere toko)
1 theel. gemalen ketoembar
6 dl. santen
1 theel. zout

Bereiding:

Was de rijst goed en stoom deze in ca. 20 minuten in een stoompan halfgaar. Knoop de daun salam samen met de daun pandan. Vermeng in een pan de santen met de pandan en salam, ketoembar en zout naar smaak en breng alles aan de kook. Roer de gestoomde rijst door de santen en laat hem op een laag vuurtje koken tot al het vocht is geabsorbeerd. Doe de rijst weer in de stoompan en stoom hem in ongeveer 30 min. gaar

Nasi uduk
Nasi uduk