Perkedel Jagung
Ingrediënten:
3 kleine blikjes maïskorrels
¼ bloemkool, in roosjes van 1 cm gewassen en gesneden
1 klein worteltje fijn snijden
1 bosje selderij, fijngehakt
1 preitje, maar wel alleen het witte gedeelte gebruiken en fijn snijden
1 fijn gesnipperde ui
2 eieren
1 kleine lombok (Spaanse peper) heel fijn gesneden
2 teentjes knoflook ook fijn maken
1 el rietsuiker suiker
1 el kecap manis
2 á 3 eetl bloem
peper en zout naar smaak
zonnebloemolie
Bereiding:
Laat twee blikjes maïs uitlekken. Zet een staafmixer op de korrels, maar pureer ze niet helemaal. Schep de maïs in een mengkom en laat de maïs uit het derde blik uitlekken. Schep ook deze korrels in de mengkom. Voeg de rauwe bloemkoolroosjes, wortel selderij en prei toe.
Maak een boemboe van de fijngesneden ui, knoflook, peper, zout, suiker en kecap manis. Voeg de boemboe en de eitjes toe aan het maïsmengsel. Meng alles goed. Roer tot slot de bloem er door. Schep een eetlepel beslag in een wok/wadjan met een flinke laag hete zonnebloemolie en bak de maïskoekjes tot ze goudbruin zijn. Draai de perkedel jagung halverwege en laat uitlekken op keukenpapier.
Tip: Deze lekkere koekjes kunnen ook goed ingevroren worden. Bewaar ze in een luchtdichte trommel. Om ze op te verwarmen, laat je ze eerst ontdooien. Leg de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bedenk de koekjes met aluminiumfolie. Warm ze gedurende 15 tot 20 minuten op in een voorverwarmde oven tot 150° C Serveer ze op kamertemperatuur.