Ayam bumbu Bali
Ingrediënten:
6 Flinke kippenbouten en wat vleugeltjes
1 flinke grote ui
3 teentjes knoflook
1 stukje gemberwortel
1 lombok en stukje trassi (of 2 theel. sambal trassi)
4 kemirienoten
2 eetl. zoete ketjap (manis)
1 stukje gula djawa (of 2 theel. bruine rietsuiker)
3 eetl. citroensap
kopje kokosmelk
zout
Bereiding:
Knoflook fijn malen met stukjes ui en lombok en trassi. De gember raspen en toevoegen.
Bak de stukken kip vooraf in wat plantaardige olie tot ze lichtbruin zijn. Voeg nu de kruiden en ingrediënten toe. Ook de gula djawa, de citroen en de klapper (kokos) melk.Breng al roerend aan de kook. Wrijf nu of rasp de kemirie erin. Laat het geheel zachtjes koken tot ongeveer 20 minuten. Heerlijk met gewone witte rijst. (nasi putih)