Stukje pittig gebraden kip
Stukje pittig gebraden kip

Ayam cabe kering

Ingrediënten:

1/2 kg kipfilet
4 grote rode lomboks
2 rawits (hele kleine pepertjes)
2 eetl. olie
2 eetl. maizena (of een ander bindmiddel)
2 eetl. ketjap asin
1 theel. zout
1 theel. grove peper uit een molentje
3 teentjes knoflook
3 cm djahé of een theel. poeder
2 lente-uitjes

Bereiding:

Snijd de knoflook, de lente-uitjes, de lomboks en eventueel de djahé (gember) fijn. Snijd het vlees in iets grotere stukjes en meng dit met de maizena, het zout, de peper en 1 eetl ketjap en laat dit 45 minuten intrekken. Zet wel voor de veiligheid in de koelkast met een stukje folie erover.

Verhit in een wadjan de olie en bak het vlees rondom mooi bruin en schep het, als het bruin is, uit de wadjan. Doe nu de knoflook, de lomboks en de djahé in de wadjan en bak dit ongeveer 1 minuut. Vervolgens de kip, de fijngesneden rawits en de ketjap toevoegen en bak dit totdat de kip goed gaar is. Mocht het te snel bakken en wordt het gerecht te dik, doe er dan een beetje (warm) water bij.

Strooi de lente-ui erover als garnering en serveer dit heerlijk gerecht met nasi putih (witte rijst).