Ayam paniki en nu niet uit een pakje.
Ayam paniki en nu niet uit een pakje.

Ayam paniki

Ingrediënten:

1 kip ( 1 kg.) of 6 pootjes en een hoopje vleugeltjes (lekkerder)
1 a 1 1/2 dl slaolie
3 middel grote uien
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1/4 blokje santen
2 a 3 dl water

Boemboes:
1 theelepel kunyit poeder
1 spriet sereh (of een beetje citroensap)
2 plakjes djahé (of 1 theelepel gemberpoeder)
2 theel. rietsuiker

Bereiding:

Hak de kip in 5 a 6 stukken. Snijd de uien en knoflook fijn en snijd de lomboks schuin
(als snijbonen). Fruit deze in slaolie glazig. Fruit de stukken kip dan om en om lichtbruin. Voeg de boemboes toe en fruit die eveneens mee.
Blus het geheel met (lauw/warm) water en laat de kip ongeveer een half uurtje sudderen