Bronkos daging
Ingrediënten:
500 gr mager rundvlees
4 rode uien
asem (ikzelf gebruik vaker de siroop. Te koop bij de toko)
1 dl dikke santen
4 eetl. zonnebloemolie
2 rode Spaanse pepers of een flinke theelepel sambal oelek
2 kemirienootjes
4 keloewèkpitten (zwarte pit van de timboelvrucht)
1 theel. trassi
1 theel. ketoembar
½ theel. djinten
1 schijfje laos of een halve theelepel laos poeder
Bereiding:
Maak de kruiden fijn. U kunt dat doen door ze te oeleken of fijn te snijden. Vlees in blokjes snijden. Snipper de uien en vermeng deze met de kruiden en het klein gesneden vlees.
Braad het geheel aan zodat het vlees wat bruin is. Voeg dan de santen toe.
Laat het gerecht koken tot de olie eruit komt. Zeker een paar uurtjes op een klein vuurtje laten pruttelen. Doe er af en toe wel wat water bij.