Dadar hati ayam
Ingrediënten:
4 eieren,
2 eetl. fijngesneden selderij,
1½ eetl. plantaardige olie,
zout, peper
200 gr.kippenlevertjes en 2 sjalotjes,
1 kleine preitje,
1 lombok.
Bereiding:
Snijd de levertjes in tweeën. Pel de sjalotjes en snijd ze heel fijn. Maak de prei schoon,
snijd hem overlangs doormidden en was beide helften goed. Snijd ze in smalle stukjes.
Was de lombok en snijd smalle ringen.
Verhit 1½ eetlepel olie in een wadjan en bak de kippenlevertjes lichtbruin. Laat de sjalot, de prei en de lombok meebakken en breng de vulling op smaak met zout en peper. Laat hem zachtjes 5 min. smoren.
Breek de eieren in een schaal en klop ze los met zout en peper naar smaak,
roer de selderij erdoor. Verhit ¾ eetlepel olie in een koekenpan, giet de helft van de
eimassa erin. Laat de omelet op een halfhoog vuur stollen, schuif in het begin met
een vork het gestolde ei opzij, zodat alle ei kan stollen. Laat de omelet lichtbruin bakken.
Laat de omelet op een bord glijden, verdeel de helft van de vulling erover en sla hem dubbel. Doe de omelet nog eventjes in de pan en bak hem nog even aan beide kanten na. Maak zo nog, zo'n lekker omeletje