Eiergerechten
In Zuidoost Azië worden relatief veel eieren gegeten. Dit komt doordat deze daar zeer goedkoop zijn, zeker in verhouding tot het andere voedsel.
Eiergerechten zijn een onmisbaar onderdeel van de Indonesische keuken. Ze variëren van mild gekruid tot pittig, van hardgekookte eieren in pikante sauzen tot omeletten. Of het nu als hoofdgerecht of als snack is, eieren zijn altijd aanwezig in de Indische gerechten. Oudere Indische mensen geven vaak de voorkeur aan nasi met een roerei en wat sambal. Dit is hun favoriete combinatie en wat zij het lekkerst vinden. De liefde voor eieren is diep geworteld in de Indische cultuur en het is een essentieel onderdeel geworden van de eetcultuur. Het is moeilijk voor te stellen dat er een Indisch gerecht is zonder eieren. De veelzijdigheid van eiergerechten maakt ze geliefd bij jong en oud.
Een lekkere pittige omelet
Lekkere pittige Javaanse omelet. Maak omelet-reepjes voor over de nasi goreng of bami.
Omelet met gekruide kippenlevertjes
Lekkere pittige Javaanse omelet. Maak omelet-reepjes voor over de nasi goreng of bami.
Toch wel één van de bekendste eieren in een lekkere pittige saus.
Eierkoekjes welke met een zoetzure gember saus wordt geserveerd. Eigenlijk van origine een Chinees gerecht, doch in Indonesië wordt deze lekkernij best veel gegeten.
Hardgekookte en gefrituurde eieren in een heerlijke kruidige ketjapsaus..
Indonesische Kerrie Telor is een gerecht dat heel eenvoudig te maken is. Het is heerlijk dankzij de licht pittige kerrie-kokossaus. Het gerecht bestaat uit hardgekookte eieren die worden geserveerd in een smaakvolle saus.