Omelet met een vulling van gehakt en een heerlijke kokossmaak
Omelet met een vulling van gehakt en een heerlijke kokossmaak

Dadar isi

Ingrediënten:

5 a 6 eieren
een beetje olie
1 middel grote ui
2 teentjes knoflook
500 gram gehakt (half-om-half)
1/4 blokje santen
zout en peper naar smaak

Boemboes voor de vulling:

1 fijngemaakte kemirie nootje
2 blaadjes salam
1 spriet sereh
1 plakje laos
3 theelepels koenjit
2 theelepels ketoembar
1 theelepel djinten
1 theelepel trassi
2 theelepels rietsuiker
zout en peper naar smaak

Bereiding:

Kluts de eieren met zout en peper naar smaak en bak hiervan, in een beetje olie, 3 á 4 omeletten.

De vulling:

Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze in de olie glazig. Voeg het gehakt erbij en fruit dit mee. Maak het gehakt rul. Voeg de boemboes toe en fruit die eveneens mee, totdat het gehakt gaar is. Laat de santen smelten en roer alles goed om. Verwijder de blaadjes, sereh en laos.

Vul daarna de omeletten met het gehaktmengsel, rol ze op en snijd ze in parten.

Eet smakelijk.. (selamat makan)