Daging bumbu Bali
Daging bumbu Bali

Daging bumbu Bali

Ingrediënten:

½ kg rundvlees
5 sjalotjes
2 teentjes knoflook
3 grote verse rode lomboks
1 theel. trassi
1 theel. asem
2 cm laos
3 salamblaadjes
1 serehstengel
2 stukjes gula jawa of een eetl. rietsuiker
2 eetl ketjap manis
zout naar smaak
150 ml water
plantaardige olie


Bereiding:

Snijd het vlees in niet al te dikke reepjes. Snijd de lomboks in kleine ringetjes en de snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Kneus dit met de trassi, de asem, de laos, de sereh en de salam.
Verhit in een wadjan of braadpan wat olie en fruit daarin dit mengsel ongeveer 3 minuten. Dan het vlees samen met de suiker, de ketjap, het zout en het water erbij doen. Stoof het vlees gaar en mocht het nodige zijn, voeg er dan nog een beetje (warm) water bij.