Empal daging
Ingrediënten:
1 kg sukadelappen of riblappen
2 uien
3 teentjes knoflook
1 schijfje laos of ½ theel. poeder
1 theel. ketoembar
½ theel. djinten
2 eetl. asemwater
2 salamblaadjes
zout naar smaak
plantaardige olie
Bereiding:
Snijd het rundvlees in mooie dunne plakjes. Pel de uien en de knoflook en maak ze fijn. Meng de laos erdoor. Doe het vlees in een wadjan of braadpan met de uienmassa, de overige specerijen, het asemwater, de salamblaadjes en het zout.
Voeg zoveel kokend water toe, dat het vlees net onder staat en breng het zachtjes aan de kook. Laat het vlees in de open pan in ca. 2 uur gaarkoken. Alle vocht moet dan zijn verdampt. Klop het vlees iets dunner met een vleeshamer.
Verhit de olie in een watjan en bak de plakjes vlees knapperig bruin. Niet laten aanbranden! Lekker met nasi putih (witte rijst).