Hachee Timor
Ingrediënten:
1 kg runderlappen
2 grote uien
4 teentjes knoflook
1 flinke eetl. santen
1 eetl. koffiemelk of koksroom
1 theel. laos
2 theel. ketumbar
1 theel. djinten
2 eetl. asem
2 theel. serehpoeder
2 lomboks
6 kemirienoten
2 daun djeruk purut
zout naar smaak
2,5 dl. water
olie
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Maak de uien en knoflook schoon en fijn. Maak de ui, knoflook, asem, laos, ketumbar, djinten, lombok, kemirienoten en sereh fijn in de tjobek of gebruik een blender.
Meng het vlees met de fijngemaakte pasta en schep het goed door. Laat het ongeveer 2 uur marineren en schep het regelmatig door. Verhit de olie in de pan en bak het vlees aan alle kanten goed aan.
Voeg het water toe met de djeruk purut. Roer even door, zet het op een laag vuur en laat het vlees gaar sudderen. Verwijder voor het serveren de djeruk purut en laat de santen in de saus smelten en voeg daarne de koffiemelk of koksroom toe. Regelmatig omschudden en af en toe een beetje water erbij doen.