Indische kipkluifjes
Ingrediënten:
1 kilo kippenvleugeltjes en kleine kippenpootjes
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 flinke tl. ketoembar
1 tl. djinten
1 tl. limoensap
2 tl. sambal oelek
50 gr. bruine rietsuiker of een flink stukje gula djawa
2 el. ketjap manis
mespuntje peper en zout
water
Bereiding:
De kippenvleugeltjes en pootjes insmeren met een beetje peper en zout en daarna licht aanbakken in de wadjan met een beetje olie. Voeg de grof gesneden uien en de knoflook toe en laat dit 10 minuten door garen. Dan een beetje water, de ketjap en het limoensap erbij doen en roer dit goed door elkaar. De sambal oelek toevoegen en laat het geheel een half uurtje door sudderen (zachtjes koken.) Voeg uiteindelijk de rietsuiker toe en laat het geheel nog ongeveer een half uurtje op een klein vuurtje na sudderen.
Vergeet niet te roeren en af en toe een beetje water erbij te doen zodat het niet aanbrandt. De laatste tien minuten eventjes erbij blijven en het gerecht lekker laten aandikken.
Warm.... maar ook koud, is dit kipgerecht niet te versmaden.
Smulse...