Real Indo snacks
Real Indo snacks

De Indonesische keuken is in..... maar de Indonesische hapjes (snacks) zijn misschien minder bekend. Ongetwijfeld heeft u ze wel eens gezien of geproefd in de Toko's of Pasar Malams.

Het is een plezierige gedachte dat ook u, nu zult kunnen genieten van al dat lekkers waarmee u uw gasten kunt verrassen bij feestjes en andere gelegenheden. Met weinig moeite, maar wel met wat geduld, zult u deze hartige hapjes zelf kunnen maken. Op de volgende pagina's treft u recepten aan, van echte en authentieke Indische snacks.

Roys Indorecepten... meer dan alleen maar een recepten site.

Indosnacks
Banana lumpia - Banana Rolls
Banana lumpia - Banana Rolls
Bapao wordt ook wel gefrituurd
Bapao wordt ook wel gefrituurd

Banana rolls worden vaak gepresenteerd aan toeristen op Balie. Of het inderdaad een echt gerecht van het eiland is, dat geloof ik niet maar... lekker is het echt wel. Trouwens...in Thailand worden deze lekkere snacks ook veel gegeten.

Gestoomd broodje met vulling. Een heerlijke snack, waar van het recept niet overal te vinden is. Zelf bapao maken, is redelijk indrukwekkend en leuk om te doen ook (als je van bakken en kokkerellen houdt natuurlijk). De vulling is super lekker, maar dat zal wel voornamelijk door de zoete ondertoon komen. Wat nu ook vaker gebeurd is, dat dit broodje ook nog eventjes gefrituurd wordt, zodat het broodje heerlijk krokant wordt..

Indische kroket
Indische kroket

Een Indische kroket is een typische snack uit de Indische keuken. Vaak een nogal uit de kluiten gewassen, bolle, gepaneerde, gefrituurde aardappelkroket met een, ietwat zoetige vulling van gehakt,ui, wat worteltjes en wat simpele kruiden.

Pasteitjes
Pasteitjes

Indisch pasteitjes zijn gefrituurde hartige hapjes van gevuld deeg met vlees en groenten.

Indonesian lumpia
Indonesian lumpia

Krokante Indische loempiaatjes van filodeeg, gevuld met kip, varkensvlees en groenten! Het is een eenvoudig recept om zelf te maken voor ongeveer 30 á 40 personen.

Heerlijk risolles
Heerlijk risolles

Een Indonesische snack welke niet kan ontbreken op een feestje waar eventueel ook Indische mensen aanwezig zijn.: Risolles. Flensjes in de vorm van een loempia gevuld met ragout, gepaneerd en gefrituurd. Wij gaan ze zelf maken en die zijn zeker lekkerder, dan die van de toko ...

Chicken wings
Chicken wings

Een heerlijk kipgerechtje voor bij de borrel of als bijgerecht/snack bij uw rijsttafel.

Javaanse balletjes gehakt
Javaanse balletjes gehakt

Rempah zijn gekruide gehaktballetjes in geraspte kokos. Ook als bijgerecht bij de Indische rijsttafel.