Indonesian lumpia from Java
Indonesian lumpia from Java

Indische loempia

Ingrediënten

1 pakje loempiavellen van 40 stuks (verkrijgbaar in de betere toko)

Ingrediënten voor de vulling:

1 kleine witte kool, fijngesneden
1 dunne prei, fijngesneden
pondje taugé
200 gr. kipfilet, in stukjes gesneden
200 gr. varkenslapjes, in stukjes gesneden
2 grote uien, fijngehakt
3 á 4 tenen knoflook, fijngehakt
peper, zout en knoflookpoeder
1 runderbouillonblokje

Ingrediënten voor het bakken:

Zonnebloemolie
Water en bloem voor meelpapje

Bereiding:

Fruit knoflook, ui en prei in de olie. Voeg er de in stukjes gesneden kipfilet en varkensvlees aan toe en bak dit nog even mee. (het vlees koken is ook erg lekker) Kruid, het geheel met wat zout en peper. Doe er daarna de goed uitgelekte groenten bij en bak het mengsel in 3 á 4 minuten. Voeg een bouillonblokje toe en nu meng je alles goed door elkaar. Eventueel bijkruiden met knoflookpoeder. Dan alles goed uit laten lekken in vergiet.

Voordat je de loempia’s gaat bakken, eerst een meelpapje maken van wat bloem en water. Dit dient als plakmiddel voor de loempiavellen.

Leg op ieder loempiavel 1 á 2 eetlepels vulling. Sla het velletje dicht en plak het vast met het meelpapje. Vouw ook de kanten om en plak ze dicht.
Maak de olie zo heet mogelijk en bak de loempia aan beide kanten mooi goudbruin.

Serveer ze met een sausje van ketjap manis en tomatenketchup