Palaro is een Moluks vleesgerecht. De Molukse keuken kan niet echt heet genoemd worden.
Palaro is een Moluks vleesgerecht. De Molukse keuken kan niet echt heet genoemd worden.

Palaro

Ingrediënten:

1 Kg. rundvlees
1 1/2 Ltr. water
Zout
4 eetl. maizena
Plantaardige olie

Boemboe (kruidenmengsel):

1/2 theel. nootmuskaat
1 stukje djahe (gember) ca. 5 cm.
1 stukje kencur van ca. 5 cm.
5 rode lomboks
1 theel. ketoembar
1/2 theel. djinten
4 kruidnagels

Bereiding:

Wrijf voor de kruidenpasta de ketoembar, djinten, kruidnagels en nootmuskaat in een tjobek fijn of gebruik een blender. Voeg de schoongemaakte en fijngesneden lomboks, djahé en kencur toe en wrijf alles fijn. Snijd het vlees in dunne lapjes van ca. 5x4x1/2 cm. Breng in een pan het water met de kruidenpasta aan de kook en laat het vlees ca. 1 ½ uur hierin lekker sudderen. Voeg een beetje zout naar smaakt toe. Roer de met water aangemengde maizena erdoor en laat dit alles koken tot de saus dik is. Schep het vlees uit de pan en laat het uitlekken.

Verhit een laagje olie in een wadjang en frituur het vlees in ca. 5 min. krokant.
Leg het gebakken vlees op een schaal en giet de saus erover. Mmmmmm,

Selamat makan. (smakelijk eten)