Ingrediënten:
4 gesneden lente uitjes
2 teentjes knoflook
2 theel. gehakte gember
500 gr. visfilet zonder graat
1 eetl. sojasaus
1 theel gula djawa of bruine suiker
1 ei
peper en zout naar smaak (beetje meer peper is erg lekker)
40 gr. maizena/bloem
plantaardige olie
Tip:Om het wat steviger te maken kan je gebruik maken van een beetje aardappelpuree (ca.3 grote aardappelen). Aanrader!
Bereiding:
Pureer de lente-uitjes, knoflook, gember, vis, sojasaus, bruine suiker en ei in een
keukenmachine tot een gladde samenhangende massa. Als je aardappelpuree gebruikt, het mengsel door de puree roeren. Vorm met natte handen kleine koekjes van dit tamelijk vochtige mengsel en doop daarna de koekjes in de maizena/bloem.
Verhit de olie in een koekenpan of wadjan. Bak de viskoekjes 1-2 minuten per kant tot ze goudbruin zijn.
Serveer de koekjes met een dipsaus.
Die dipsaus kunt u maken van een eetlepel ketjap manis en een eetlepel ketjap asin en een halve theelepel sambal oelek. Een paar druppeltjes limoen doet wonderen.