Indonesië kent een zeer grote verscheidenheid aan vissen en een groot aan variaties in de bereiding als koken, bakken, stomen, grillen, stoven en daarnaast visgehakt als vulling. Vis ondergaat voor de bereiding meestal een voorbehandeling.
Men marineert de vis in een mengel van asem en zout om de tranige lucht, die in de tropen sneller optreedt dan in een koel landje als de onze, te verwijderen.
Vis
Geroosterde vis.
Heerlijke garnalenkoekjes met een krokant korstje.
Kruidige gebakken paling
Gebakken sardientjes in een sambalsaus.
Gebakken makreel in een pittige en een enigszins zoete tomatensaus.
Lekkere stukjes gebakken vis in een kruidige gembersaus.
Een niet te versmaden Moluks inktvis gerecht
Heerlijke "originele" Indische viskoekjes welke zo zijn gemaakt. Lekker voor bij de borrel of bij de rijst. Perkedel betekent eigenlijk niets anders dan een soort van frikadel maar dan zonder de 'n'. Trouwens, in het Javaans wordt het "begedil" genoemd.