Rempah
Ingrediënten
1/2 Kg. rundergehakt
2 knoflookteentjes en 2 kleine sjalotjes
zout naar smaak
vers gemalen peper
1 theel. ketoembar
1/2 theel. djinten
2 lekkere verse lombokjes - zeer fijn versnipperen (of 2 theel. sambal oelek)
1 ei
2 eetl. paneermeel
geraspte klapper (kokos) 3 á 4 volle eetl. ( en 3 eetl. apart houden)
plantaardige olie en 1 eetl. ketjap manis (zoet)
Bereiding:
Doe het gehakt in een kom en pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit.
De lombok en de sjalotjes erbij. Voeg zout en peper naar smaak,de rest van de specerijen, het losgeklopte ei, ketjap, paneermeel en de kokos toe.
Kneed het mengsel goed door en vorm er balletjes van. ( ongeveer 35/40 balletjes haal je hier uit.)
Laat de balletjes circa 1 uurtje intrekken in de koelkast. Rol de balletjes door de apart gehouden kokos. Daarna lekker goudbruin bakken in de wadjan. -kan natuurlijk ook in een gewone diepe pan-
(tip: gaar de balletjes eventjes voor in de magnetron, ze hoeven dan niet zo lang in de wadjan en je weet zeker dat ze gaar van binnen zijn.)