Rendang kambing
Ingrediënten:
1 Kg. geitenvlees
1 serehstengel (goed kneuzen of insnijden)
1 blok santen en water of een klein blikje dikke kokosmelk.
6 djeruk purutblaadjes
1 kunyit blad (of twee theel. poeder)
1 eetl. asam siroop
zout naar smaak
Boemboe:
3 kemirinootjes
6 sjalotjes of twee grote witte uien
5 teentjes knoflook
5 grote rode lomboks (reepjes snijden en pitjes erin laten)
4 cm gember (djahé) of een flinke theel. poeder
4 cm laos of een flinke theelpel poeder
Bereiding:
Snijd het vlees in niet al te grote stukjes. Bak het vlees heel eventjes aan in de olie en nadat het vlees licht gekleurd is, haal het vlees dan uit de wadjan. Wrijf de ingrediënten voor de boemboe goed fijn tot een pasta. Verhit in een wadjan de kokosmelk (of eerst het water en dan de santen toevoegen) en meng dit met de boemboe en de overige ingrediënten. Kook dit totdat de olie bovenkomt drijven en voeg dan pas het vlees toe. Stoof het vlees in ca.1 uur en 30 min. gaar op een heel klein vuurtje. Wel geregeld roeren zodat het zeker niet aanbrand. De saus moet dik, droog en donker zijn.