lams- geiten -vlees
Omdat het grootste deel van de bevolking in Indonesië de Islam aanhangt (ca. 93%) wordt er voornamelijk rund- en geitenvlees gegeten.
Voor Indonesiërs in Nederland geeft dat toch wel wat problemen bij het maken van allerlei geitenvlees-recepten. Daging kambing staat er dan bij de ingrediënten. In Nederland is er vrijwel niet aan geitenvlees te komen. Daarom bereidt men geitenvleesrecepten in Nederland met lamsvlees echter, de smaak is niet helemaal het zelfde.
Geroosterde lamskoteletjes op z'n Indisch.
Mals, gestoofd en lekker gekruid lamsvlees. Dit is eigenlijk een recept met geitenvlees maar helaas.... daar is redelijk moeilijk aan te komen.
Gebakken geitenvlees maar dan wel behoorlijk pittig (pedis)
Heerlijk gestoofd en kruidig lamsvlees.
Flink gekruid geitenvlees in een geurige kokossaus. Lekker pedis....
In Indonesie wordt deze sate gemaakt van geitenvlees. Wij gebruiken meestal lamsvlees. Maar eigenlijk heet saté van geitenvlees; saté kambing. Wordt het van lamsvlees gemaakt, dan heet deze saté "Sate Domba".