Risolles
Ingrediënten
Pannenkoekjes:
1/2 kg zelfrijzend bakmeel
2 eieren
ca. 850 cl. melk
zout
Vulling:
500 gr. gehakt
1 ui
2 knoflooktenen
1 bouillonblokje
peper en 1 theel. notenmuskaat
1 dun preitje en ca. 5 kleine worteltjes en een klein beetje erwtjes
een paar takjes selderij
300 cl. melk
1 a 2 eetl. bloem
ca. 2 eetl. boter
Water en bloem voor meelpapje
Bereiding:
Pannenkoekjes maken;
Maak een beslag van het meel, eieren, de melk en het zout. Bak er ca. 25 dunne pannenkoekjes ter grootte van 25 cm. van. Aan 1 zijde bakken, ze mogen beslist niet bruin worden. Leg de pannenkoekjes naast elkaar op vetvrij keukenpapier.
Vulling maken;
De fijngesneden knoflook en ui fruiten in de boter. Het gehakt rul bakken, het bouillonblokje en de peper erbij voegen.
De melk er doorheen roeren en binden met de bloem. De fijngesneden prei, selderij en de fijn gesnipperde worteltjes en eventueel wat erwtjes er doorheen scheppen. De ragout laten afkoelen.
Nu gaan we de pannenkoekjes vullen:
losgeklopt ei
paneermeel
olie
bloem
Maak een dik papje van wat water en bloem. Leg op ieder pannenkoekje 1 eetl. ragout en vouw het tot een rechthoekig pakketje, plak de randen vast met het meelpapje. Vul een diep bord met het losgeklopte ei en een tweede diep bord royaal met paneermeel. Haal vervolgens iedere risolle eerst door het losgeklopt ei en dan door het paneermeel.
Bak de risolles in ruime en niet te hete olie, aan weerskanten bruin.
Wow wat een werk maar.....je krijgt er wel een hele speciale en geweldig lekkere snack voor terug. En, het valt allemaal best wel mee. Selamat makan !