Sambal goreng buncis
Ingrediënten:
250 gr. snij- of prinsessenboontjes
2 eetl. olie
1/8ste blok santen
1 flink stukje gula djawa en 3 eetlepels gehakte ui
3 gesnipperde teentjes knoflook
1 theel. sambal trassi
1 theel. laos
1 theel. zout
1 spriet sereh
1 salamblaadje
2 flinke uien (grof snijden)
Bereiding:
Breek de prinsessenbonen in 3 a 4 stukjes. Snijd de snijbonen op de gewone manier. Wrijf sambal en laos met suiker en zout tot een brij. Ui en knoflook mogen wat grof gesneden worden. Fruit dit alles in de olie tot de uien geel zijn. Voeg er de boontjes aan toe en fruit ze een paar minuten mee. Doe er vervolgens het blokje santen bij, de sereh en de salamblaadjes en 2 a 3 eetlepels water.
Stoof de sambal goreng op een kleine vlam 8 a 10 minuten. De boontjes mogen niet helemaal gaar worden.
Verwijder voor het opdienen de sereh en salamblaadjes.
Tip: wat lekker en origineel is…… een klein handje vol garnaaltjes of een klein beetje spekjes of kippenlevertjes erbij doen. Dit samen bakken met de ui en de knoflook.