Sambal goreng udang
Ingrediënten: voor 4 personen
24 rauwe garnalen (zonder kop en schaal)
3 tenen knoflook, een sjalotje en een grote tomaat
3 theel. djahé (gemberpoeder)
1 theel. sereh (of een flinke stengel)
1 theel. ketoembar
2 kleine lombokjes (rode !! pepertjes)
2 eetl. plantaardige olie
een beetje citroensap (limoen is lekkerder)
Bereiding:
Maak een boemboe van knoflook, het sjalotje, lomboks, djahé, sereh, ketoembar en zout. Wil je het lekker pittig, laat dan de zaadjes in de pepers/lombokjes. Fruit dit heel eventjes in de olie. Tomaat klein snijden en erbij doen. Doe als laatste de garnalen erbij en laat het ongeveer (op een klein vuurtje) 10 min. stoven. Op het bord, een heel klein beetje besprenkelen met citroensap. Mmmmm.... lekker en gemakkelijk te maken.