![Sambla ulek (oelek)](https://assets.zyrosite.com/cdn-cgi/image/format=auto,w=480,h=320,fit=crop/YyvXaW99ePsEo3D3/ulek-YZ9a2nGaRgh5pvlG.jpg)
![Sambla ulek (oelek)](https://assets.zyrosite.com/cdn-cgi/image/format=auto,w=328,h=278,fit=crop/YyvXaW99ePsEo3D3/ulek-YZ9a2nGaRgh5pvlG.jpg)
Sambal ulek
Ingrediënten:
20 verse lomboks (Spaanse rode pepers) en 1/2 tl zout.
Bereiding:
Was de Spaanse pepers. Wrijf ze met het zout op de tjobek tot een brij. U kunt ze ook fijnmalen in een vleesmolen. Als u deze sambal in een schoongewassen, goed afsluitbaar potje in de koelkast zet, kan de sambal oelek vrij lang bewaard worden.
Tip: Ik zelf bak bovenstaande altijd heel eventjes aan. Is best wel lekkerder.