Sapi goreng bawang paprika
Ingrediënten:
1/2 kg rundvlees
1 eetl. ketjap manis
1 theel. trassie
3 uien
1theel. gula djawa of bruine suiker
½ theel nootmuskaat
1 theel djahé (gemberpoeder)
2 teentjes knoflook
2 (punt)paprika’s,
zout en peper naar smaak
1 theel. bindmiddel bijv. maïzena
Bereiding:
Snij het vlees in mooie dunne reepjes. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Pel de uien en snijd hem in ringen en de paprika's in stukjes snijden. Vermeng het vlees met wat zout, peper, nootmuskaat, maïzena, suiker en djahépoeder. Fruit in wat olie de trassie, knoflook en de uienringen. Doe er dan de paprika bij. Het geheel nog eventjes 3 minuten door bakken.
Schep alles uit de pan in doe het is een schaal. Bak in de overgebleven olie de reepjes vlees tot ze van kleur veranderen en voeg dan de ketjap, het ui- en paprika mengsel toe en laat nog eventjes lekker door sudderen. Wel voortdurend blijven roeren want het bakt snel aan. Er mag wel een heel klein beetje water bij mocht het alsnog aanbranden.
Op een platte schaal serveren met nasi putih (gewoon witte rijst)