Sayur kerrie
Ingrediënten:
1/2 Kg. runderpoulet
5 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 rode lombok
1 stukje gember
1 theel. koenjit
2 theel. kerrie (djawa)
2 theel. ketoembar
1 theel. djinten
1 klein stukje trassie
2 eetl. plantaardige olie
1 stengel sereh
2 salamblaadjes
500 gr. sperzieboontjes
5 middelgrote aardappelen
1 blokje santen
2 bouillonblokjes
1 stukje gula djawa (javaanse suiker in plakjes)
Bereiding:
Laat de poulet in ruim water koken.
Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lombok, snijd ze fijn en maal ze met de gember, koenjit, ketoembar, djinten, kerrie en trassie.
Fruit alles in de olie, voeg sereh en salam toe. Roer even om en voeg alles bij de bouillon. Deksel op de pan doen en laat het op een klein vuur zachtjes koken.
Was de boontjes en snijd ze in (flinke) stukjes. Schil de aardappelen, snijd ze in dobbelsteentjes en voeg ze toe, bij de boontjes in de sajoer.
Doe de deksel weer op de pan en laat alles ca 5 minuten sudderen.
Smelt vervolgens de santen erin, blijf roeren tot deze helemaal gesmolten is. De bouillonblokjes en suiker erbij en laat het nog 5 minuten met de deksel half op de pan, sudderen.