Heerlijke en pittige Telor bumbu Bali
Heerlijke en pittige Telor bumbu Bali

Telor bumbu Bali

Ingrediënten:

8 eieren
1 eetl. ketjap manis
150 ml water
plantaardige olie
3 rode Spaanse pepers ( in mooie ringetjes snijden)
1 theel. trassie
2 sjalotjes (zeer fijn snijden)
1 theel. gula djawa of bruine rietsuiker
2 cm laos (of een 1/2 theel. poeder)
1 jeruk perut blaadje
1 theel. asem
zout naar smaak

Bereiding:

De eieren hard koken en daarna goed laten afkoelen. De hardgekookte eieren daarna pellen. Doe de plantaardige olie in een wadjan en deze goed verhitten en bak de hardgekookte eieren mooi goudbruin. Wees wel voorzichtig; de eieren wel steeds in beweging houden en geregeld omdraaien. Zijn de eieren mooi bruin.... haal ze dan voorzichtig uit de wadjan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een mooie gladde pasta. Laat in de wadjan een klein beetje olie achter (overtollige olie weg doen) en fruit hierin de boemboe. Als de boemboe mooi gebakken is, dan de eieren, de ketjap, jeruk perut blaadje en het water toevoegen en laat dit nog ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen. Lekker als bijgerecht en met nasi putih.