Sambal goreng telor
Ingrediënten:
7 eieren
olie
3 daun salam
1 schijfje laos, ca. 3cm
1,5 dl santen
zout naar smaak
Boemboes:
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1/2 theel. trassi
1 theel. suiker (gula djawa)
Bereiding:
Maak de boemboe door alles schoon te maken, te schillen, ontzaden (lekker pittig?? Laat dan de zaadjes in de lomboks), etc. Wrijf alles fijn in de tjobek. (of in een keukenmachine) Kook de eieren hard en pel ze.
Verhit wat olie en bak hierin de boemboe, ca. 2 minuten. Doe de daun salam en laos erbij en bak nog 1 minuut. Voeg de santen toe en breng op smaak met een beetje zout. Laat nog 2 minuten sudderen. Tip:...1 eetlepel tomatenpuree en ketjap toevoegen.
Let op !! ......Laat de saus niet te dik worden. Voeg af en toe wat warm water erbij. Warme saus over de eieren schudden. Besprenkelen met een klein beetje limoen sap. Heeeerlijk...