Kacang saus - pinda saus
Kacang saus - pinda saus
Sauzen

In de Indonesische keuken wordt in het algemeen niet zo veel met sauzen gewerkt. De bekendste Indische saus is de zgn. sate saus of ook wel "kacang/katjang" saus genoemd.

Op de een of andere manier schrikt het veel mensen af om zelf een saus te maken. Toch is dat heel voordelig, en vooral erg lekker.

Ik heb dan ook een paar sauzen op m'n receptensite gezet, welke zeer zeker niet te moeilijk zijn om zelf te maken.

Chili saus
Chili saus
Ginger sauce - Gember saus
Ginger sauce - Gember saus

Zelf een heerlijk chilisausje maken. Niet al te moeilijk maar super lekker. Te gebruiken bij o.a loempia, risolles, Indische kroketjes etc.

In veel Aziatische recepten behoort gember tot de basisingrediënten. Gember is een waanzinnige smaakmaker, dus niet zo heel raar dat je er ook een heerlijke saus van kan maken. Een saus te gebruiken voor over vlees, foe yong hai en nog heel veel meer andere gerechten.

Hete ketjap saus
Hete ketjap saus

Deze saus kan bij o.a. bij saté gambing gebruikt worden. Saté kambing is saté van geitenvlees of lamsvlees.

Real pangsitsaus
Real pangsitsaus

Pangsit saus is een zoeten enigszins pittig sausje voor bij de pangsit. Natuurlijk ook lekker bij noodles, rijst en andere gerechten.

Echte pindasaus
Echte pindasaus
Lekkere saté saus
Lekkere saté saus

De echte pindasaus voor over de saté. Zoals men het in Indonesië maakt.

De satésaus zoals veel mensen het kennen doch deze komt niet uit een emmertje of pakje maar, we maken deze overbekende saus zelf. Ook natuurlijk op Indonesische wijze

Bahosaus
Bahosaus

Heerlijke Indische saus voor over het vlees of over de rijst.